E . Request for Proposals (RFP)
- ELEVATE | Apprenticeship San Diego Behavioral Health Apprenticeship Network

Behavioral Health

-- Workforce Fund Network

RFP Questions and Answers
San Diego Behavioral Health Apprenticeship Network

Q1: Our organization does not plan to apply to be the Lead Agency on this project, but we are
interested in being a behavioral health partner agency. In that case, is it correct to assume that we
do not need to respond to this RFP and that once the Lead Agency is established we will have an
opportunity to connect with the lead agency for potential partnership opportunities?

A1: Correct. Only organizations interested in serving as the lead agency need to submit a proposal for this
RFP. Once a lead agency is selected and has established operations, PIC/Trailhead will host a series of
workshops for employers and other partners to facilitate connections to the apprenticeship network.

Q2: Will you accept applications from agencies currently going through the certification program?

A2: Lead agencies must meet at least one of the criteria in Section A.5.a Eligible lead agencies AND all the
criteria in Section A.5.b Required experience of a lead agency to be eligible for contract award. If those
criteria are met, the depth and breadth of that experience, including information about the status of
apprenticeship standards waiting for approval by either the US Department of Labor Office of
Apprenticeship Standards or the California Division of Apprenticeship Standards, will be taken into
consideration by the review panel through the scoring process.

Q3: Our for-profit organization provides apprenticeship management solutions on a national level as
a registered sponsor and an intermediary. We are a group apprenticeship sponsor in Florida and
are currently well into the process of becoming a group national apprenticeship program sponsor;
we are just awaiting the final approval of the Department of Labor Office of Apprenticeship. The
timeline for approval with the OA has been ongoing for more than a year but we have been told that
we are close to approval. The apprenticeship program will be operated in California once approved.
The eligibility for the project states that current apprenticeship sponsors are eligible to become a
lead entity. If our organization does not have its national standards approved yet, can we still bid on
this project?

A3: For profit organizations are eligible for contract award as a lead agency if they meet at least one of the
eligibility criteria in Section A.5.a Eligible lead agencies AND the criteria in Section A.5.b Required
experience of a lead agency. Based on the information provided in the question and subject to verification,
serving as an approved registered apprenticeship sponsor in Florida would meet the qualification under
Section 5.a.VI, State-registered or federally recognized apprenticeship sponsors.

Q4: Does having a Medi-Cal provider number qualify an employer to be added to the list of Eligible
Behavioral Health Employers Listed in Attachment B: Eligible Behavioral Health Employers.

A4: Employment sites that are not currently listed in Attachment B: Eligible Behavioral Health Employers
that would like to be considered can submit an email to Elevate@trailheadstrat.com to begin the review
process. The priority is for organizations that a) provide behavioral health services to residents in San Diego
County b) be a not-for-profit community based organization or a Federally Qualified Health Center (FQHC)
and c) primarily serve clients who are enrolled or eligible for Medi-Cal and/or Medicare.
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